Dessertcirkusets bedste chokoladekage

Flg. kage er den bedste. Jeg plejer at bruge 100g (meget mørk) chololade og ca. 200g sukker, heraf halvdelen brun farin. Det fungerer fint.

  • 60 g hvedemel
  • 36 g cacaopulver
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1/2 tsk. fint salt
  • 170 g mørk chokolade (gerne mindst 70%)
  • 70 g smør
  • 4 æg
  • 275 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 1 dl creme fraiche

Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over vandbad med smørret.

Forvarm ovnen til 170°C. Undgå varmluft, da det får kagen til at hæve for meget og blive tør; den skal helst være lidt svampet.

Pisk æg, sukker og vanillekorn sammen og tilsæt chokolademassen.

Sigt mel, cacaopulver, bagepulver og salt sammen.

Vend melmassen forsigtigt sammen med æg og sukker.

Tilsæt creme fraiche og rør dejen glat.

Kom dejen i formene og bag i ca. 35-40 minutter alt efter formstørrelse. Kagerne skal føles
fjedrende når de er færdigbagte. Husk at en kage altid er bedst, når den er bagt en sekund
for lidt, end et sekund for meget!

Opskriften er ulovligt (forhåbentlig bliver jeg ikke sagsøgt) gengivet fra hjemmesiden for en fabrikant af køkkenudstyr — følgende tekst indgik også i opskriften:

Den rektangulære form (brødformen) er ideel til denne opskrift. Dog skal portionen dobles
op for at passe dertil. Ellers passer nedenstående til de forskellige muffinforme.

De første par gange formen benyttes, kan det være en fordel at pensle formen med smeltet
smør.

— point taken.

Tags: